Humanistisk lederskab : Når resultater bliver skabt igennem mennesker

Jacob Jespersen arbejder som Senior Management Consultant hos Maersk Training. Her arbejder han hovedsageligt med teamudvikling. Jacob har baggrund som eksportingeniør, psykoterapeut, landsholdsroer og -træner og oversergent i Flyvevåbnet. I denne episode taler vi om hvad der kendetegner en humanistisk ledelsesstil, samt hvordan du kan blive bedre til at udvise human adfærd i din daglige ledelse. Vi berører også paradokset omkring hvordan du kan drive målrettet og resultatorienteret ledelse, samtidig med at du formår at rumme de menneskelige aspekter i jeres samarbejde.

Læs mere om feedback

Mennesker er ikke maskiner

Føler du til tider, at din chef kun måler din performance via dit salg? Og at vedkommende ikke ser dig som det hele menneske du er? I så fald er du ikke den eneste. Mange mennesker har en følelse af, at de ikke bliver set som det menneske de er på deres arbejdsplads. Grunden er, at der er alt for mange chefer derude som ikke tager sig tid til at lære deres medarbejdere ordentligt at kende, hvilket er en stor fejl. Jacobs erfaring er, at hvis vi åbner mere op for vores humanistiske side, så vil vi også performe bedre på arbejdspladsen, fordi hvis vi lægger for meget låg på os selv på arbejdet, så begrænser det os og vi kan ikke performe vores bedste.

Kan man træne sig til at blive en mere humanistisk leder?

Ifølge Jacob er svaret ja. Det er igennem kontinuerlig træning, at du bliver en bedre humanistisk leder. Han forklarer, at det er en god ide, at tilbringe tid sammen med folk som du finder inspirende, fordi forskning viser, at allerede efter 2-3 timer tilbragt sammen med vedkommende, så begynder ens hjernebølger at svinge i takt, så du derved lærer en masse. Jacob fortæller, at du først skal se andre gøre det som du drømmer om at gøre, og så derefter kan du se om det er noget for dig- tag et lille skridt først og gå videre derfra.

Har du lyst til at høre mere om humanistisk ledelse fra Jacob Jesper, så tryk på nedenstående link:

#12 Humanistisk ledelse m. Jacob Jespersen – Maersk Training

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.