Hvorfor er nysgerrighed vigtigt for vores samfund?

Flemming Christensen er stifter og direktør i firmaet THINK ABOUT IT som arbejder med ledelse og teamarbejde gennem enneagrammet. Vi taler i dag om nysgerrighed og selvindsigt på et personligt plan, samt i opbygningen af stærke teams. Flemming fortæller om en række af de værktøjer, som han selv bruger til at skabe en meningsfuld tilværelse og til at sikre retning i sine initiativer. Denne episode vil give dig en lang række små, kraftfulde spørgsmål, som du kan bruge til at reflektere over dine egne valg i livet og vække din egen nysgerrighed.

Læs mere om feedback

Hvem har ansvaret for at træne nysgerrigheden i vores relationer?

Generelt er der enormt meget brug for nysgerrighed i vores samfund. Flemming forklarer, hvordan børn har brug for, at deres forældre bliver ved med at være nysgerrige på dem, fordi ellers stopper deres læringskurve. Et parforhold har også brug for kontinuerlig nysgerrighed, fordi ellers vil det falde til jorden på et tidspunkt. På samme måde har medarbejdere også brug for, at deres leder er nysgerrig på andre ting udover forretningen, fordi det skaber en god smittende synergieffekt i hele organisationen, forklarer Flemming. En leder har et ansvar overfor sig selv og sine medarbejdere at være nysgerrig, fordi vedkommende befinder sig i en magtposition, hvor adfærden reflekteres tilbage på andre mennesker.

Hvordan lytter vi til vores hoved, hjerte og krop?

Flemming forklarer, hvad der sker når vi lytter til vores forskellige kropdele; “Når vi lytter til kroppen, så finder vi ud af om vi overhovedet er til stede. Der er nemlig tidspunkter, hvor din krop ikke er til stede. Det er i situationer, hvor du ikke er til stede rent mentalt, hvor du ikke lytter eller hvor du måske ikke har slået din intuition til. Du kan også lytte til dit hjerte. Det er dit hjerte som dømmer og laver holdninger. Dårlig selvværd og dårlig selvtillid kommer også fra hjertet,- men det kan vi ændre ved at træne vores nysgerrighed. Den sidste “lytte-faktor” er hovedet. Når vi bruger hovedet til at lytte med, så sker der tit det, at vi laver en kognitiv forvrængning. Det er mønstre af tanker, der giver et særligt perspektiv på dig selv og verden omkring dig. Disse tankemønstre kan vi ændre ved at lytte til dem, så de bliver mere konstruktive i stedet for destruktive”.

Har du lyst til at høre mere om disse emner, så tryk på nedenstående link:

https://www.feedwork.dk/2018/06/29/9-inspirerende-eller-irriterende-nysgerrighed-og-tolerance-m-flemming-christensen/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.