Gratis webinar d. 4. juni: Forløs potentialet i digital læring
Forside
/
Viden
/
Artikler
/
Hvorfor er nysgerrighed vigtigt for vores samfund?

Hvorfor er nysgerrighed vigtigt for vores samfund?

15/11/2018
Artikler
Ledelse

Nysgerrighed og selvindsigt er vigtigt både på et personligt plan samt i opbygningen af stærke teams.

Flemming Christensen er stifter og direktør i firmaet THINK ABOUT IT, som arbejder med ledelse og teamarbejde gennem enneagrammet. Vi taler i dag om nysgerrighed og selvindsigt på et personligt plan, samt i opbygningen af stærke teams. Flemming fortæller om en række af de værktøjer, som han selv bruger til at skabe en meningsfuld tilværelse og til at sikre retning i sine initiativer. Denne episode vil give dig en lang række små, kraftfulde spørgsmål, som du kan bruge til at reflektere over dine egne valg i livet og vække din egen nysgerrighed.

Læs mere om feedback her.

Hvem har ansvaret for at træne nysgerrigheden i vores relationer?

Generelt er der enormt meget brug for nysgerrighed i vores samfund. Flemming forklarer, hvordan børn har brug for, at deres forældre bliver ved med at være nysgerrige på dem, fordi ellers stopper deres læringskurve. Et parforhold har også brug for kontinuerlig nysgerrighed, fordi ellers vil det falde til jorden på et tidspunkt. På samme måde har medarbejdere også brug for, at deres leder er nysgerrig på andre ting udover forretningen, fordi det skaber en god smittende synergieffekt i hele organisationen, forklarer Flemming. En leder har et ansvar overfor sig selv og sine medarbejdere at være nysgerrig, fordi vedkommende befinder sig i en magtposition, hvor adfærden reflekteres tilbage på andre mennesker.

Hvordan lytter vi til vores hoved, hjerte og krop?

Flemming forklarer, hvad der sker, når vi lytter til vores forskellige kropdele; "Når vi lytter til kroppen, så finder vi ud af, om vi overhovedet er til stede. Der er nemlig tidspunkter, hvor din krop ikke er til stede. Det er i situationer, hvor du ikke er til stede rent mentalt, hvor du ikke lytter eller hvor du måske ikke har slået din intuition til. Du kan også lytte til dit hjerte. Det er dit hjerte som dømmer og laver holdninger. Dårlig selvværd og dårlig selvtillid kommer også fra hjertet,- men det kan vi ændre ved at træne vores nysgerrighed. Den sidste "lytte-faktor" er hovedet. Når vi bruger hovedet til at lytte med, så sker der tit det, at vi laver en kognitiv forvrængning. Det er mønstre af tanker, der giver et særligt perspektiv på dig selv og verden omkring dig. Disse tankemønstre kan vi ændre ved at lytte til dem, så de bliver mere konstruktive i stedet for destruktive".

Har du lyst til at høre mere om disse emner, så hør vores podcast om det her.

Skriv din mail og få adgang til ressourcen

Når du indtaster din mail giver du os mulighed for at holde kontakten. Vi skriver når der er nye ressourcer, artikler eller podcasts.

Noget gik galt, prøv venligst igen!
+100
Virksomheder har brugt os

Fra forandring til styrke

Opdag hvordan Feedworks ledelseprogrammer kan forberede dig og dit team til en konstant skiftende verden

Book gratis sparring

Få mere viden

Tool Tirsdag: Undgå at vurdere

Tool tirsdag video #8: Undgå at vurdere og skab mere værdi i dine møder

Webinar til at forløse potentialet i digital læring
Webinar: Forløs potentialet i digital læring

Gratis webinar for ledere, HR-professionelle og medarbejdere, som er ambitiøse for læring og ønsker at høre mere om potentialet i digital læring.

Webinarer
Læring
Lær mere
8 konkrete værktøjer som skaber psykologisk tryghed

Guide: 8 konkrete redskaber som du kan bruge allerede i dag, til at styrke den psykologiske tryghed.