Vi har taget en snak med Patrick Walter Thomsen, som er medstifter af virksomheden Young Consult, og studerer sin kandidatgrad på CBS. Young Consult arbejder med tiltrækning, onboarding og motivation af unge medarbejdere, som også kaldes Millennials. En af hovedpointerne fra episoden er, at vi skal huske, at der er forskel på det at være ung og de generationelle forskelle.
Ændringer på arbejdspladsen
Vores samfund ændrer sig hele tiden. Hver dag sker der noget nyt. På arbejdspladsen ændrer proceduren sig fra dag til dag, og især i forhold til medarbejdere sker der radikale ændringer hele tiden. De unge medarbejdere, også kaldet Millennials, er meget anderledes end den ældre generation. Ifølge Patrick, har Millennials ingen problemer med at få feedback via en sms, på Slack eller på Facebook, fordi de er flere steder mentalt end den ældre generation som foretrækker feedback face-to-face.
Prøv at læs om mødeledelse her.
Gamification
En anden faktor, som ledere i dag bliver nødt til at forholde sig til, er gamification. Unge medarbejdere er opvokset med spil, og via spillene er de vant til at få anerkendelse i form af trofæer, point osv. Der er hele tiden noget at jagte, og du ved, hvornår du når målet. Spørgsmålet er dog, om vi overhovedet skal bruge gamification? Patrick fortæller, at svaret både er ja og nej, for vi kan ikke ændre vores opvækst, og derfor skal du også forstå som leder, at du ikke kan ændre gamification, da det er fremtiden.
Hvad er en mentorordning?
Den store udfordring er at inkorporere gamification i dagligdagen- men ifølge Patrick kunne svaret være at indføre mentorordninger. En mentorordning ville være et godt værktøj til at nå ind til dine unge medarbejdere. En mentorordning giver dig muligheden for at snakke både professionelt og personligt med dine Millennials i virksomheden, og via denne ordning bliver der opbygget tillid imellem begge parter, som gør det nemmere at formidle feedback.
Læs eventuelt om transformationsledelse her
Har du lyst til at høre mere om dette emne, så klik her.