Opbyg tillid og et frugtbart samarbejde

Christian Spohr er tidligere frømand og nuværende direktør i sikkerhedsfirmaet Eagle Shark Group. Vi taler med Christian om hvordan tillid og frugtbart samarbejde bedst kan opbygges, samt hvordan det påvirker et team at have en stærk tillid. Sårbarhed er et af episodens helt store omdrejningspunkter.

Tillid og sårbarhed

For Christian hører tillid og sårbarhed sammen. Han fortæller, at du er nødt til at vise din sårbarhed førend du kan opbygge tillid til et andet menneske. Men hvordan opretter man tillid til en kollega på arbejdspladsen? Der er to forskellige veje du kan gå ifølge Christian. Det første er, at hyre konsulenter udefra, og den anden metode går ud på, at man skal vise kollegaerne sine sårbare sider og være ærlig. Du skal vise hvem du er- også dine svage sider, for ingen er perfekte. Det kan være skræmmende, at vise sine svagere sider overfor et andet menneske, men det kan også hjælpe med at facilitere tillid. Vi ser manglende sårbarhed i situationer på arbejdspladsen, hvor medarbejdere ikke tør at spørge om hjælp, fordi de er bange for at vise deres ufuldstændighed.

Find en passende grænse

Spørgsmålet: ”Kan man træne sig til at være mere sårbar?” bliver stillet, og Christian er af den opfattelse at det kan man godt. Han opfordrer folk til at fortælle en hemmelighed om sig selv, fordi det knytter folk til dig, og det bliver opfattet som noget positivt. Derudover, så viser det folk at du er et menneske med følelser. Du skal selvfølgelig sortere i den information du fortæller folk, og du skal sætte grænser. Alle skal ikke vide alt om dig, men hvis du arbejder i et team, så er det en god måde at skabe tillid på. Ifølge Christian så kan du godt give god og ærlig feedback i et team selvom der ikke er fuld tillid, men det er svært. Det vigtigste ved feedback er forbedringspunkterne, for det er her du udvikler dig, og det er dem du skal arbejde med.

Konklusionen er altså, at du skal turde vise din sårbarhed fordi det skaber tillid til andre mennesker. Vær dig selv og vær ærlig. Husk: INGEN er perfekte.

Har du lyst til at høre mere om tillid og samarbejde fra Christian Spohr, så tryk på nedenstående link:

https://www.feedwork.dk/2018/05/09/2-tillid-og-samarbejde-m-christian-spohr/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.