Når du møder Morten første gang, vil du hurtigt opdage, at du står over for et meget imødekommende og nysgerrigt menneske. Her er en mand, der virkelig lytter til det, du siger. Du vil nok også opleve, at han er velartikuleret, kompetent og saglig, når han selv taler, og at han ikke er bange for at sige, hvad han mener.
Hvis du skulle møde Morten på gaden og ikke har lyst til at tale arbejde, kan du altid få ham til at snakke om cykling, sport, madlavning og alt, hvad der rør sig på internettet.
I dag er der - heldigvis - en stigende anerkendelse af, at traditionelle topstyrede hierarkier ikke altid er den mest effektive måde at lede på. I modsætning til det topstyrede, kontrollerende og fejlfokuserede, har tillidsbaseret ledelse vundet frem som en nøgle til succes.
I en travl arbejdsverden er tiden en dyrebar ressource, og ineffektive møder kan have en negativ indvirkning på produktiviteten og resultaterne. Derfor er det vigtigt at forstå, hvordan man bedst kan lede møder for at opnå de ønskede resultater og maksimere organisationens potentiale.
Paradoksledelse er et utroligt vigtigt aspekt som moderne leder. I en kompleks og kompliceret verden kan det faktisk være altafgørende for din succes som leder, hvorvidt du er i stand til at håndtere mange af de paradokser, man møder som leder i dag.
Selvledende teams har for længst bevist deres værd. De har vist sig at kunne øge produktiviteten, styrke medarbejdertilfredsheden og fremme innovation. Men som med enhver organisatorisk ændring er der udfordringer og overvejelser, der skal håndteres, inden man bare uden videre forsøger at implementere selvledende teams.
Anerkendende ledelse er en forholdsvis ny tilgang til ledelse, der har fået stigende opmærksomhed inden for mange moderne organisationer. Dens centrale idé er simpel, men kraftfuld: At anerkende og værdsætte medarbejderne som en afgørende ressource og at skabe et arbejdsmiljø, hvor trivsel og motivation blomstrer.